Известие

Collapse
No announcement yet.

Още един притежател на алфа :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Още един притежател на алфа :)

Здравейте,

от няколко дена имам alfa 146 '96 1.6i 103 к.с., boxter, тъмно син металик.
    Още не е при мен, но чакам тези дни да я докара бащата след като я постегне малко.
    Бях решил да си вземам кола, но не знам защо се спрях на тази, просто ми хареса, видяхме я, и накрая я взех. Някой друг от форума с такава? Доволни ли сте, как се държи? Къде са и слабите места, скъпи ли са частите? Много питам, но наистина нищичко не знам за нея още.
    Също така има ли някъде информация за разните сигнализации по таблото, врътките и т.н.? един вид - нагледна информация кое какво е, обяснено като за човек който за пръв път я вижда, и не иска да тества всичко
    Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Добре дошъл колега, ЧЕСТИТО и със здраве да си я караш.
    Mury_alfata е със същия двигател, а има и други колеги. За таблото и копчетата не се шашкай няма нищо страшно.
    Можеш да си сложиш в профила и къде живееш за да се свържеш по-лесно с колеги от твоя регион.

п.с Boxer а не Boxter
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Честито и със здраве да си я караш колега, за частите - не са ефтини, а иначе според мен колата си е 6. А за другото питай конкретно какво те интерсува. Надявам се да можем да ти помогнем .
      Mitsubishi Outlander
      Mitsubishi Space Star
      Daihatsu Terios

Comment

oops, вярно boxer в подписа съм го написал правилно, горе що съм го объркал не знам
        Иначе не се шашкам, просто ми е любопитно кое какво е, обичам да чета документации и така да научавам нещата.

Comment

ЗДР колега честито да те радва и безавариино съжителство.
          Аз съм със същият мотор само съм 145. Страхотно усещане не е чак толкова сложен за подръжка както казват и доста здрав поне така казват всички. Вътре нищо не обичайно просто по красиво от останалите коли. А и страхотна управляемост просто върви по релси
          както казват колегите.
          1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
          2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
          1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Само да спомена че това е първата ми кола _изобщо_ , въпреки че съм на 27 години Бая се бавих докато взема книжка и въобще да взема кола ... но ми се налага, и няма как.

А иначе слабите и места къде са горе-долу? Чух че двигателите не били много издръжливи, това вярно ли е ?

Comment

Е те точно двигателите са доста здрави(боксерите) ама има много "майстори" дето не са виждали боксер и си говорят глупости
              Иначе не очаквай от кола - каквато и да е да не пипаш нищо - колата си иска грижи и все ще се наложи нещо да се смени ит.н.т (смени ли вече задължителните консумативи - за кола втора употреба-ремъци, ролки,масло, филтър?)
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
                Е те точно двигателите са доста здрави(боксерите) ама има много "майстори" дето не са виждали боксер и си говорят глупости
                супер, успокои ме

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
                  (смени ли вече задължителните консумативи - за кола втора употреба-ремъци, ролки,масло, филтър?)
                  Нямах време аз, взехме я от Бургас, баща ми ще ги направи тези неща, аз се върнах в София, защото съм на работа. Но това е ясно че ще се сменят

Comment

не се притиснявай като всяка кола искадобра и редовна подръжка и много ''РАЗБИРАЧИ '' да не се учат по нея
                    1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                    2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                    1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Честито колега и безавариино. Ами слаби места аз което се сещам ако може да го водиме така по нашите пътища е окачването,но пък подмяната му не е толкова скъпа а и колата е много стабилна спрямо повечето със ""здрави"" предници.

Comment

Честито и от мен. Само здраве и много безаварийни километри
                        |ALFA ROMEO 156| :: |1.9 JTD, 115hp| :: |Sportwagon| :: |2003|::

Comment

Working...
                        X